Reklama
 
Blog | Jaroslav Bartoněk

Závod idiotů

Že je tu větší než malé množství podivínů jsem už psal, ale někteří jedinci pomalu opouštějí tuto množinu a hrdě kráčí vstříc vyšším sférám. Oblíbeným dostaveníčkem podivínů (alespoň v tomto týdnu) byla barcelonská pláž Sant Sebastia, kde se konal neoficiální závod idiotů - Idiota de Catalunya.

Hned zkraje závodu nastavil vysokou laťku malý chlapeček, který během několika minut přesunul obsah 2 popelnic do moře. Poté si do všech kapes nabral písek a oblečen, obut se vrhnul vstříc odpadkové lázni. To vše před zraky své netečné matky, listující tučným katalogem a pojídající slunečnicová semínka (neloupaná). Sáček po zkonzumování obsahu, po vzoru syna, hodila do vody.

Další podivínkou aspirující na medailové pozice byla asi třicetiletá žena. Ležela na dece spolu se svým svalnatým ochráncem, oddávaje se romantickým chvilkám při západu slunce. Kolem procházel postarší muž s maličkým štěňátkem (vypadalo asi takhle). Když pán se psem míjel pár na dece, štěňátko přiběhlo k ženě, otřelo se o ní čumákem, svalilo se na bok a chtělo si hrát. Tento hororový zážitek vyburcoval ženu k naprosto normální reakci – ozval se hysterický řev, žena vyskočila, chvilku pobíhala po pláži, aby poté s jekotem vběhla do vln. Svalnatý partner ji pak ještě drahnou chvíli dostával ze šoku, který utrpěla po setkání s krvežíznivým, prašivým tvorem.

Ovšem na stupeň nejvyšší se právem vyšplhala skupinka dutohlavů a ocenění jim náleží za vymyšlení obzvláště zábavné hry s názvem „Vyhoď flašku od piva co nejvýš a uteč střepům!™“. To, jak jistě uznáte, vyžaduje zapnout liftingem vylepšený mozek na plné obrátky.

Jinak další oblíbenou kratochvílí katalánců je močení v co nejužších uličkách, nutno podotknout, že tato zábava se týká i katalánek. Nezřídka lze narazit na skupinku tří i více močících grácií. U potřeby diskutují, kouří a viděl jsem i jednu co si dokonce malovala rty, zatímco si její pramen hledal cestičku mezi dlážděním. Za což jí uděluji zvláštní cenu poroty v kategorii „Jízda zručnosti“.

Reklama