Reklama
 
Blog | Jaroslav Bartoněk

Pes

Mám psa. Je to samozřejmě ten nejchytřejší a nejhezčí pes na světe, což vám o svým psovi řekne každej majitel. Teda skoro každej. Minulej pátek jsem potkal asi tak osmdesátiletou paní s malou fenkou, jíž se snažil oplodnit francouzskej buldoček (tu fenku) a ta paní jí říkala: "Ty seš blbá! Až budeš stará, tak budeš litovat!". A protože náš pes by hrozně nerad něčeho litoval, tak se podle toho hned zařídil. Při každé příležitosti si vyhlídne nějakou paničku v silonkách, pevně jí sevře lýtko, nasadí výraz olympijskýho vítěze a začne provádět kopulační pohyby.

Kromě vysoké kadence pánevních pohybů, kterejch umí udělat minimálně tolik jako íránský kulčík, je pes speciální v tom, že vypadá trošku jako liška a občas se tak i chová. Ne doslova, protože zatím nekrade sýry vránám, ale třeba v tom, že odmítá splnit jakejkoli příkaz, dokud mu u hlavy nemáváte věncem buřtů.

Další věc, nutná k rozklíčování jeho složité povahy, je fakt, že se narodil menší, než je obvyklé pro jeho rasu. To by nebyl zas takovej problém, ale kromě malýho vzrůstu, má malej i močovej měchýř (objem srovnatelnej se zásobníkem barvy v inkoustové tiskárně). Nečůrat vydrží maximálně 8 stránek hodin. Takhle nás pes vzbudí občas i v šest hodin (což je hodina, kdy slušnýmu člověku při pohledu na hodiny praskne žilka v oku).

Pokud si myslíte, že se dá pes ignorovat, tak vás ujišťuju, že ranní venčení dokážou oddálit pouze silné povahy. Musíte postupně projít těmito fázemi:

  • Eva Pilarová (až 20 minut)

Pes se přiblíží k posteli a začne výt (kdyby uměl do pacek vzít činely, tak by je jistě neváhal použít jako doprovod).

  • Útok (10 minut)

Pes vyskočí na postel, vybere si oběť a začne jí intenzivně olizovat vnější zvukovod. Pokud to nezabírá, začne jí okusovat ušní boltec.

  • Brutální praktiky (5 minut)

Pes kombinuje techniky z obou předchozích kroků a přitom oběti vytrhává vlasy, popřípadě vousy.

  • Ticho (max. 1 minutu)

Posledním stupněm je naprosté ticho. V tuto chvíli vám doporučuju vyběhnout z ložnice (nezapomeňte vzít psa s sebou), protože pokud to neuděláte, pes se postaví na všechny čtyři, usměje se a vypustí celonoční zásoby přímo do vaší postele (den předem si pomocí goniometrických funkcí vypočítá ideálná místo tak, aby dospělá osoba nemohla ulehnout zpět do postele v žádné poloze, aniž by se nějak nedotýkala zlatého kruhu). Pes se následně vrátí zpět do svýho (suchýho!) pelíšku a spokojeně usne. Ráno se na vás dívá káravým pohledem, a jakoby říká: „Jak můžeš spát v prochcaný posteli, ty prase!“

Kromě malýho zásobníku, má pes ještě jedno zvláštní nadání – je to znamenitý eskapolog. Už když byl malej, tak se rád zamotával do punčoch a následně se z nich hodiny vymotával. Nejednou jsme ho za podobný představení odměňovali psíma sušenkama (blbci!). To jsme totiž netušili, kde všude to zužitkuje.

To bylo tak: veterinář nám doporučil takovej plastovej obojek (napuštěnej nějakým koncentrovaným zlem) a prej to chrání psa proti komárům a kdovíčemu ještě. Tak jsme se nechali přemluvit a obojek pořídili. Jenže ten kus plastu mu na krku vydržel necelej týden, protože mladej Houdini se z něj vyvlíknul (určitě se kvůli tomu naučil jak si posunout několik obratlů). Z velké radosti, že je osvobozen, ten obojek následně rozkousal na maličký nudličky a půlku jich sežral, doufaje, že obojek bude chutnat jako vepřová kýta. Marně. Několik následujících hodin tráví zvracením (nikdy ne na zem – pouze na pohovku, na koberec, zlatý rouno apod.). Poučení z toho ale nemá, protože už takhle sežral tři. Tak jestli nakonec ta stará paní neměla pravdu…

Reklama