Reklama
 
Blog | Jaroslav Bartoněk

Husa a ruský vibrátor

Minulý týden proběhla pracovní večeře v restauraci, která se nachází v posledním patře budovy muzea katalánské historie (což je jedním z hlavních důvodů, proč o ní nikdo předtím neslyšel).

Od začátku bylo jasný, že to bude nóbl podnik, protože na záchodcích zněl z repráků Michael Nyman a místo rozdrcenýho mýdla s jelenem byla v mušlích kolečka citrónů.

Obhdnul jsem terasu s výhledem na přístav a pak usedl ke kulatému stolu s nařaseným, sněhobílým ubrusem (po mém stolování byl vyhozen). Obsluha, přibližně jednou třetinou převyšující návštěvníky, snášela hory jídla a nedostatek práce si kompenzovala neustálým dolíváním sklenic s vínem.

Tato jejich rozmilá kratochvíle měla za následek ztrátu přehledu nad vypitým množstvím alkoholu a poté i ztrátu sebekontroly.
Jako první odhodila zábrany Husa – poštelovala si výstřih a smyslně nastavovala rty komukoli, kdo se náhodou OMYLEM díval jejím směrem.

Němý úžas, které její počínání vyvolávalo, si však mylně vykládala jako vilný pohled sexuchtivého samce (samice, stolu, láhve…). Po další dvojce se začala sápat po číšníkovi a chtěla zpívat.

Následující dávka alkoholu ji však hodila na sentimentální kolej a já si musel vyslechnout o její vnitřní síle, která ji pomohla přestat kouřit, o tom jak chodí běhat a hodně posiluje, načež zapózovala, očekávaje pochvalný komentář (nepřišel) a když se schylovalo k nejhoršímu, to když se konverzace stáčela na bolestnou ztrátu pejska z dětství, tak se mi podařilo uprchnout.

Vrchol večera však přišel o několik hodin později.

Nejprve náseldoval přesun do baru, kde si Husa konečně padla do noty s podobně výjimečnou osobností. Sales Manager, jež s Martini v ruce a debilním úšklebkem komentoval kvalitu restaurace slovy („…mým přátelům bych ji opravdu nedoporučil…“) byl zdatným sekundantem.

Vzájemné ujišťování o osobnostních a pracovních kvalitách bylo stvrzeno několika drinky.

Později jsem pak se zájmem sledoval jak se ti vyvole baví s mladou Ruskou.
Husa se vytáhla brilatní znalostí ruštiny (Manager tleskal, Ruska se chytala za hlavu).

Netrvalo dlouho a Husa (opojena úspěchem) zabrousila tu do literatury, tu do historie a dalších oblastí ruské kultury, všude zanechávaje zanechávajíc svoji vševědoucí stopu. Manager se marně snažil odlákat pozornost vsuvkama typu „Hm, hm…jo teď je Obama v Rusku, jo…já jsem ho volil..je to dobrej kluk…dokonce přestal kouřit, protože americkej prezident prostě kouřit nesmí“, načež si zapálil cigáro, prohrábl si přehazku a kopl do sebe zbytek Martini. To inspirovalo Husu, aby zopakovala svou historku o kouření a bledá Ruska tiše vycouvala. A já taky.

Pak už jen objetí, opona a zatmívačka.
Manager nasedá na motorku a vlaje za ním bílá šála.

Husa se doma rozpláče, smyje make-up a pohraje si s ruským vibrátorem Put-in.

Reklama