Reklama
 
Blog | Jaroslav Bartoněk

Rozumný pes nehádá

Kdo někdy měl psa, což já neměl (proto o tom vykládám), tak si jistě vybaví následující situaci: pes vám přinese svou oblíbenou hračku (poslintanej předmět), vyflusne ji na nejméně vhodném místě (např. na paličkovanou dečku po babičce) a výrazem raněné srny, vám dává najevo, že si chce hrát. Nutno podotknout, že ta Hračka má pro psa podobnou citovou hodnotu jako plakát Backstreet Boys pro čtrnáctiletou dívku na konci devadesátek.

Kdo po tomto ryze debilním přirovnání otevřel článek, bude odměněn hádankou.

Malá odbočka pro nepamětníky

Backstreet Boys (kdoby váhal, tak správný překlad je: Zádaulice hoši), byla chlapecká skupina, jež měla ve svém přesladkém repertoiru songy, založené na jednoduchém refrénu. Slávu jim zajistil inovativní způsob presentace jednotlivých písní – jeden z nich zazpíval kus songu a zbytek jej po něm zopakoval (ovšem o oktávu výš, držíce přitom hasákem ohanbí). Zlí jazykové tvrdí, že se skupina rozpadla kvůli alkoholismu.- Kdykoli totiž jeden z hochů objednal nápoj, zbylí hoši po něm větu zopakovali a rázem měli každej tři drinky navíc. To se samozřejmě dlouho nedalo vydržet…

Pes

Oblbnout psa je snadný – stačí vzít Hračku, nafingovat hod a nebohé zvíře, ve slepé důvěře, vyrazí ve směru předstíraného hodu. Zaručuju, že vás to přestane bavit dřív než toho psa.
Abychom ale byli spravedliví; pes jednoznačně vítězí v silových disciplínách. Kupříkladu – kdejakej pes by dal Standovi Nedorostovi flek v trhání telefonních seznamů na čas. Příliš krotké zvěři proložte seznam plátky slaniny.

Hádanka

Jste spíš pes, nebo Standa Nedorost?- To si můžete vyzkoušet na následující hádance.
Odpovídejte do komentářů a vítěz dostane paličkovanou dečku s podobiznou Backstreet Boys! (možná)

Zadání: Mějme rodinu, ve které jsou dvě děti. Jedno z nich je dcera.
Otázka: Jaká je pravděpodobnost, že rodiče mají dvě dcery?

Předpokládejme, že synů a dcer se rodí stejně.

Nápověda: Správná odpověď není 50%.

..

..

..

..

Máte vyřešeno? Zkuste obdobnou hádanku.

Zadání: Mějme rodinu, ve které jsou dvě děti. Jedno z nich je dcera jménem Filoména.
Otázka: Jaká je pravděpodobnost, že rodiče mají dvě dcery?

Nápověda: Správná odpověď není stejná jako v prvním případě.

Vy co to znáte, tak to nekažte ostatním a nic nelinkujte. Díky.

Reklama